Кметът на община Своге е отстранен от длъжност по искане на прокуратурата

02 юни 2014 - 14:06 |   Прочетена (693) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Кметът на община Своге Жоро Цветков е отстранен от длъжност с определение на Софийски окръжен съд. Това е станало днес, по искане на Софийската окръжна прокуратура, съобщиха от обвинението.

Спрямо Цветков е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по служба. Кметът е обвинен по чл. 282 от Наказателния кодекс, който се отнася за нарушения на служебните задължения с цел набавяне на облаги.

Според прокуратурата в периода 9 януари 2012 - 22 юли 2013 година Цветков е нарушил служебните си задължения във връзка с организирането и изпълнението на общинския бюджет и е допуснал нарушения по Закона за обществените поръчки.

На кмета на Своге е постановена мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 3000 лева. Ако Цветков бъде признат за виновен, той може да бъде осъден на затвор до осем години и лишен от право да заема определена държавна или обществена длъжност.

В края на миналата година се появиха информации за обиски на Икономическа полиция в кабинета на Цветков. Той е избран за кмет на Своге през 2011 година, а преди това е бил общински съветник от листата на ГЕРБ. От 1991 г. Жоро Цветков развива частен бизнес.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »