Борисов: Няма ли производство, държавата няма шанс

07 април 2014 - 11:09 |   Прочетена (530) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Няма ли производство, работа, не сме ли всички ангажирани, няма шанс държавата. Това каза председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов при откриването на конференция „Интеграция на ромите”, предаде Агенция „Фокус”.

За интеграцията на ромите, Борисов каза още:

Образование и работа така, както работи всеки друг човек. В противен случай, се получават конфликти между етноси. Целта на това мероприятие е да се накарат всички да учат, не да напускат училище във втори, трети, четвърти клас.

 „Да учат, за да може утре, когато кандидатстват за работа, да не кандидатстват за "Чистота". Има единици, които говорят чужди езици, имат по две три образования, което е радост, но са само процент. Трябва да минат 50% тези, които притежават такова образование, тогава нещата си вървят по естествения ред”, допълни Борисов.

„Докато говорим за едно общество, различно от цялото, това не е добре и няма шанс. Ако става въпрос за 5 – 10 хиляди души, както бежанците, когато показахме солидарност... Държавата има възможност да се напънем и да им помогнем, но става дума за стотици хиляди човека и това трябва да бъде нашата крайна цел”, коментира той.

„Без работа няма успех, без успех няма работа. Първо трябва да ги изучим и да им предоставим работа. Това ми се иска, какво ще стане, зависи от самите тях”, каза още Бойко Борисов.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »