Сашо Диков: Съдебната система е огромно раково образувание

03 април 2014 - 09:51 |   Прочетена (674) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Съдебната система е огромно раково образувание, което няма мърдане. На две инстанции е доказано, че Роман Василев нарушава закона. Вместо да го изхвърлят от системата, те го повишават. При нито един случай на посегателство срещу журналист досега нищо не е доказано. Поне един да беше разкрит, за да можем да поздравим ГДБОП. Това каза пред Нова телевизия журналистът Сашо Диков.

Той припомни редица случаи на посегателства срещу журналисти, чиито извършители все още не са разкрити.

Вчера за втори път автомобилът на журналистката Генка Шикерова беше опожарен, а журналистическата гилдия обяви, че е възмутена от това.

„Това е удар срещу хората, които задават неудобни въпроси, шамар срещу цялото общество. Като става въпрос за колега, знаят, че ще бъде отразено в много медии и така казват „ние сме безнаказани, вижте какъв шамар ви удряме”, коментира Васил Иванов, който също е ставал жертва на журналистическите си разследвания.

8 години след опита за покушение срещу него не е намерен извършител.

„ГДБОП казват, че знаят кой е, но са трудни за разкриване престъпления”, допълва журналистът.

„Структурата МВР не работи, нищо не е разкрила. Плащаме данъци, а в същото време няколко пъти повече хора работят в охранителните фирми. МВР служи единствено за покровителстване на контрабандни канали, схеми за източване на ДДС и трафик на наркотици. Всички забелязваме натиска над журналисти само когато той избие по този грозен и уродлив начин. Да пожелаем само кураж на Генка, тя си знае какво й е, въпреки че демонстрира мъжество”, каза Иван Бедров.

Журналистът Асен Йорданов също разказа за случая, при който е бил нападнат с нож и метални пръти. Единствено бойните му умения и това, че е успял да отвърне на удара са спасили живота му тогава. „Около година след като бях нападнат успях да видя прокурорската преписка по този случай. Тогава разбрах, че това е опит за убийство”, сподели той.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »