Частни фирми ще издържат българското консулство в Екатеринбург

15 януари 2014 - 11:29 |   Прочетена (1080) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

България ще открие консулство в четвъртия по големина град в Русия - Екатеринбург, като издръжката му ще бъде поета от частния бизнес, пише вестник "Труд", като цитира зам.-министъра на икономиката с ресор туризъм Бранимир Ботев.

Консулът ще бъде изпратен от Министерството на външните работи, а кметът на руския град, който е административен център на Урал, е обещал съдействие за помещение.

Вестникът припомня, че консулството в Екатеринбург е било закрито по времето на ГЕРБ с аргумента, че годишните му разходи са 260 хил. лв. В същото врем е приходите от издадени визи за жителите на Урал и Сибир били 1 млн. лв.

На последната си пресконференция министърът на икономиката Драгомир Стойнев съобщи, че публично-частното партньорство ще се прилага и при откриването на търговски представителства, каквото според Ботев ще има и в Екатеринбург, припомня Дневник.бг.

Търговските представители ще бъдат оценявани по нов начин, а ще се засили и публично-частното партньорство при изпращането им в държави, където конкретни предприятия имат потенциал за развитие, посочи Стойнев. Той изброи Китай, Ирак, Алжир, Армения, Катар, Обединените арабски емирства, където през 2014 г. ще бъдат изпратени търговски аташета.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »