Депутатът бат' Сали заменил ливада седма категория за общински парцел в Самоков

17 декември 2013 - 16:35 |   Прочетена (2017) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Депутатът от Самоков - Александър Методиев, известен като бат' Сали, е взел три декара урегулирана земя близо до центъра на града след замяна срещу гола селска ливада за паша, твърди екипът на предаването „Разследване" по Нова телевизия.

При замяната ливадата на ромския избраник е била оценена на малко над 95 000 лв., пише в заповедта на община Самоков, с която Нова телевизия разполага. За справка, цените на ливадите у нас вървят между 300 и 1000 лв. на декар.

Заменката е станала през 2007 година. Тогава Александър Методиев е общински съветник в Самоков и дава на общината свой частен имот - голата ливада от малко над три декара, която преди две години купил в близкото село Марица. Впоследствие заменя имота за общински парцел в Самоков със същата площ - но с ток, вода и инфраструктура, оценен на 96 432 лв. плюс ДДС.

Как така ливада за паша от седма категория, която иначе струва под 1000 лева на декар, в тази сделка е оценена на близо 100 000 лв.? Тази многократно завишена оценка личи от заповедта за замяна, подписана от бившия кмет на Самоков. За какво й е на община Самоков една такава скъпа ливада и защо иска да се отърве от апетитния градски парцел в полза на тогавашния общински съветник Сали, пита Нова и търси най-напред самоковския депутат.

„Заменката е станала въз основа на оценка от лицензиран оценител. Той си е нает от самата община. Плюс това този имот не е моя собственост вече. Продаден е на 36 000 лв., по-ниска от цената, на която го взех", обяснява Александър Методиев-Сали.

Той твърди още, че е доплатил към тази стойност на ливадата си от 95 000 и още пари - над 30 000 за ДДС и общински такси. Но защо след замяната е продал градския парцел на загуба и защо общината е позволила такава неизгодна за нея и гражданите сделка – не става ясно, коментира телевизията.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »