Полицейска акция срещу кмета на Кочериново

12 декември 2013 - 10:21 |   Прочетена (836) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

20 криминалисти атакуваха тази сутрин сградата на община Кочериново, съобщи struma.bg. Не се допускат никакви посетители, полицаи са отцепили етажа, където е кметският кабинет.

Около десетина служители на МВР пък са в кабинета на кмета Иван Минков. Пред сградата на общината има паркирани три полицейски автомобила с кюстендилска регистрация и бус с надпис криминалистична лаборатория.
По първоначална информация полицейската акция в Кочериново е по нареждане на Окръжна прокуратура – Кюстендил във връзка с образувано досъдебно производство за източване на фондове.

През май т.г. група граждани от Кочериново подадоха сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров, в който твърдят, че кметът Иван Минков е извършил злоупотреби и финансови нарушения съзнателно, с цел получаване на комисиони.

Според в. "Струма", подателите на сигнала са скрили имената си в копието на жалбата, изпратено до самия кмет, заради страх от репресии и отмъщение, тъй като около Минков имало "елементи от бившите силови групировки".

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »