Най-голямата френска инвестиция у нас ще е във Варна

28 ноември 2013 - 14:39 |   Прочетена (594) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Най-голямата френска инвестиция в България на стойност около 250 милиона евро ще е във Варна. Това съобщи посланикът на Франция у нас Ксавие Лапер дьо Кабан след среща с кмета на морската столица Иван Портних. Инвестицията е на френската компания „Тотал”, която заедно с австрийски и испански партньори ще стартира проучване за газови находища в Черно море.

"Много съм горд да обявя, че средствата ще бъдат вложени скоро и нашето присъствие във Варна ще бъде още по-стабилно", коментира Н. Пр. Ксавие Лапер дьо Кабан. Дейностите по реализирането на проучванията се очаква да започнат през януари.

Посланик Кабан, който е за първи път във Варна след встъпването си в длъжност през октомври тази година, изрази задоволство и от дейността на франкофонското училище в морската столица, в което се обучават повече от 130 деца. Тази вечер посланикът ще открие и изложба на Жул Паскин, известен френски художник с български произход, в Градската художествена галерия.

По време на срещата посланикът изрази пълна подкрепа на кандидатурата на Варна за Европейска столица на културата през 2019 година, както и задоволство от активното и ползотворно партньорството с общината по проекти, свързани с превенцията на трафика на хора.

Кметът Иван Портних благодари за добрите думи и припомни, че морската столица поддържа добри отношения с Марсилия - град, който тази година е културна столица на Европа.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »