Президентът свиква Консултативния съвет по национална сигурност

20 ноември 2013 - 08:57 |   Прочетена (707) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Президентът Росен Плевнелиев свиква в сряда, 20 ноември, от 14,00 ч., заседание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) на "Дондуков" 2, съобщиха от прессекретариата на президента.

Темата на заседанието е "Актуални рискове и заплахи за националната сигурност на Република България - състояние на средата за сигурност: организационни, функционални и ресурсни способности на държавата за противодействие на актуалните рискове и заплахи. Предприети мерки в съответствие с настъпилите промени в средата за сигурност и тяхното финансово осигуряване".

Доклади по темата са поканени да изнесат вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, председателят на Държавната агенция "Национална сигурност" Владимир Писанчев и директорът на Националната разузнавателна служба Драгомир Димитров.

Съгласно Закона за Консултативния съвет за национална сигурност Съветът се председателства от президента, а заседанията се водят при закрити врата.

За членове на КСНС законът определя:

председателя на Народното събрание, министър-председателя, министрите на отбраната, на вътрешните работи, на външните работи и на финансите, председателя на Държавната агенция "Национална сигурност", началника на отбраната и по един представител от всяка парламентарна група.

Лидерът на движението "България без цензура" Николай Бареков заплаши, че ако не бъде допуснат до КСНС, той и хората му ще окупират Президентството и ще допуснат в нея "само тези политически сили, които смятаме че можем да допуснем".

По повод тези изявления президентът заяви, че има правила, които трябва да се спазват.

"Нацията може да бъде сигурна, че българският президент ще уважава правилата, а правилата казват кои са поканени и кои имат право да присъстват на КС", заяви той. Държавният глава подчерта, че очаква от политическите сили националноотговорно поведение и консенсус за адекватни действия по кризата с бежанците.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »