Павел Тонев става шеф на агенция Митници

11 ноември 2013 - 15:18 |   Прочетена (1237) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Със заповед на министъра на финансите Петър Чобанов от днес за директор на Агенция "Митници" е назначен Павел Тонев, съобщиха от финансовото министерство. Досегашният директор на агенцията Кирил Желев е назначен със заповед на министър-председателя за заместник-министър на финансите.

Ето и официалната визитка на Павел Тонев, разпространена от Министерството на финансите.

Роден е на 23.11.1966 година. Има висше образование по специалностите "Счетоводство и контрол", УНСС и "Право", Великотърновски университет "Св. Св. Кирил и Методий". Притежава дългогодишен опит в митническата администрация, като за периода от месец август 1991 г. до месец декември 2009 г. последователно е заемал длъжностите митнически инспектор, главен митнически инспектор, началник на отдел, заместник-началник на митница, началник на митница и началник на Регионална митническа дирекция Пловдив. До настоящия момент е упражнявал консултантска дейност в сферата на митническото и акцизното законодателство.

В съобщението не се посочват мотиви за рокадата. Желев беше назначен за шеф на митниците в началото на септември като тогава не беше посочено, че поема временно поста. Желев пое поста от Ваньо Танов, който след няколко месеца боледуване беше освободен.

От септември 2007 г. до май 2009 г. Желев е заместник-министър на финансите с ресор данъчна политика и приходни администрации. От май 2009 г. до юли 2010 г. е член на Комисията за финансов надзор. Последната заемана от него длъжност преди Агенция "Митници" е началник на кабинета на депутата в Европейския парламент Кристиан Вигенин.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »