Иван Бедров: Хората видяха, че няма разлика между Бойко Борисов и Лютви Местан

27 юли 2013 - 11:35 |   Прочетена (1515) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Камерата на журналиста Иван Бедров пострада по време на събитията от 23 юли, когато парламентът беше обсаден от протестиращите, а при опит да бъдат изведени депутатите пострадаха хора в конфронтацията с органите на реда.

„Моят случай не е важен, защото имаше хора, които пострадаха наистина физически. Важен е обаче симптомът – имаше целенасочено атакуване на обективите”, коментира пред Нова телевизия Бедров, който беше българският журналист, към който се обърнаха за разказ от онази нощ пред парламента едни от най-влиятелните чужди издания като „Икономист”.

„Осветлението беше изгасено на площада. Атакувани бяха няколко обектива и въпреки това всички виждаме какво стана, защото и в телевизиите, и в интернет има кадри на това, което се случи. През 2013 г. абсолютно всеки е журналист и нищо не може да бъде скрито. Затова казвам, че е глупост, ако е било в нечия глава като план”, каза още журналистът. 

По думите му протестът от 23 юли не се е различавал по нищо от демонстрациите в останалите. „Аз, като журналист, присъствах на почти всички. Разликата дойде от поведението на силите за сигурност. Първите, които започнаха с насилие бяха униформените”, разказва Иван Бедров.

Според журналиста несъстоятелно е твърдението на вътрешния министър, че е имал информация, че ще се случи нещо. "Щом е имал, да е взел мерки да предотврати това. Цялата отговорност в на МВР. Ако не бяха пострадали хора, този опит с белия автобус щеше да е твърде смешен. Депутатите бяха заложници на силите на реда, а не на протестиращите", каза Иван Бедров.

Той обясни протестите с това, че:

"Не знаем какво става и затова хората протестират. Когато някой е нарушил правилата, той получава шамар, това е реда", каза Бедров.

Важното е не какво ще се случи след предсрочните избори, смята журналистът:

"Хората видяха, че не са сами. Важно е какво ще бъде управлението и как ще се държи, защото хората видяха, че няма разлика между Бойко Борисов и Лютви Местан."

Етикети:

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »