Полиция осигури достъпа на Муса Палев до областната управа в Благоевград

17 юни 2013 - 10:48 |   Прочетена (588) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

 Назначеният за областен управител на Благоевград Муса Палев от ДПС успя да започне първия си работен ден, благодарение на осигурен му достъп до сградата от полиция, съобщи агенция "Фокус".

Протести срещу новият губернатор, също от ДПС има и в Пловдив, стана ясно от репортажи на bTV и БНТ.

Тази сутрин Муса Палев и депутатът от ДПС Ахмед Башев се появиха пред входа на областната администрация, блокиран от протестиращи, с полицейска охрана. Въпреки блъсканицата, при която на земята паднаха няколко човека и отпора, областният управител успя да влезе в сградата. Палев не разговаря с протестиращите.

Пред сградата продължава протестът срещу неговото назначение. Хората са категорични, че остават и скандират "Долу ДПС" и "ДПС вън от Благоевград". Полиция охранява вратата на Областната управа, за да не допусне влизане на недоволните вътре.

Протести днес белязаха и назначаването на Венцислав Каймаканов за областен управител на Пловди. За него се смята, че също е от квотата на ДПС.

Близо стотина души излязоха на протест пред Областната управа още към 7.00 часа. Те са категорични, че няма да допуснат Каймаканов до работното му място.

Областният управител обаче до момента не се появил, а пред БНТ заяви, че е в столицата днес, където има срещи, включително и в Министерски съвет.  Заместникът на Каймаканов Георги Игнатов не беше допуснат от демонстрантите. Събралите се граждани го посрещнаха с викове "предател" и той бе принуден да напусне мястото, допълва Би Ти Ви. Пред телевизията, хората посочиха, че ДПС никога не е имало депутат от Пловдив.

Протестиращите скандират и срещу кабинета на Пламен Орешарски. Чуват се викове: "Оставка" и "Всеки ден ще е така до победата". Носят национални знамена и плакат с нецензурен надпис срещу Каймаканов, допълва атмосферата агенция "Фокус".

Част от протестиращите оставиха торби с боклук пред входа на сградата на областната администрация на площад "Никола Мушанов" в Пловдив, като посланието е, че трябва да се изхвърлят боклуците от политиката. Недоволните пловдивчани заявиха, че са готови да подкрепят и протеста в столицата по-късно днес.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »