Съдът остави Октай Енимехмедов в ареста

03 юни 2013 - 16:14 |   Прочетена (490) |   Препоръчай (0) |   Коментари (1)

Съдът остави Октай Енимехмедов в ареста, предаде Агенция „Фокус”. Съдът посочи, че по думите на Енимехмедов той е подал молбата за промяна на мярката за неотклонение, не за да бъде променена мярката му, а за да се осведоми докъде е стигнало делото и да може да посочи още веднъж причините довели до извършването на деянието.

Според съда има умисъл за престъплението, налице е обосновано предположение за авторство и има реална опасност, ако Енимехмедов бъде пуснат с по-лека мярка за неотклонение, да извърши ново престъпление. Според съда:

 „Нито една изява на политически виждания, съчетана с насилие не дава резултат”. Според експертизите по делото, не може да се определи точното разстояние, на което се е намирал пистолетът от главата на Ахмед Доган. Също така експертиза на вещите лица показва, че стрелбата с газов пистолет може да доведе до фатален край, в зависимост от локацията на раната.

На въпрос дали са използвани записи или в килията на Енимехмедов е бил внедрен човек, прокурор Илиян Точев не отговори, но намекна, че има записи от СРС-та, които са от първите два месеца от ареста на Енимехмедов, но не обясни какви са и по какъв начин са направени.

Точев посочи още, че щом съдът е кредитирал част от СРС-тата за прилагане по делото, значи има разрешение за използването им.

Решението може да се обжалва и в случай на обжалване, делото е насрочено за 11 юни 2013 г. от 10:00 часа.

Етикети:

Реклама

Коментари »

:)
03 юни 2013 - 18:44
1
Важното е че пича се опита ...
 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »