Цацаров: Най-голямото нарушение е, че Кокинов съобщава резултати от прокурорска проверка

29 април 2013 - 10:47 |   Прочетена (498) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Най-голямото нарушение е, че прокурор Николай Кокинов е съобщил или дори - предал резултатите от прокурорската проверка за подслушването преди обявяването й. Това заяви пред журналисти във Висшия съдебен съвет главният прокурор Сотир Цацаров, предаде Агенция “Фокус”.

Господин Кокинов се опита да даде обяснение за този разговор, каза главният прокурор Сотир Цацаров.

За нелицеприятните квалификации, които бяха дадени по отношение на колеги и журналисти, никой не може да мери и определя тона на други хора, както и формата на техния разговор, обясни главният прокурор.

"Това, което за мен беше най-неприятно, и най-голямото нарушение е това, че се оказва, че господин Коников непосредствено преди съвещанието в моя кабинет, и непосредствено преди обявяване на резултатите от проверката на прокуратурата по незаконно използване на СРС-та, на практика обявява, съобщава или може би дори - предава явния доклад за тези проверки", каза главният прокурор.

Не мога да кажа - дали е основание за наказателно производство, каза главният прокурор.

На 15 април Прокуратурата представи резултатите от проверката по сигнала на Сергей Станишев за незаконни подслушвания. Според разпространения запис стана ясно, че прокурор Кокинов предава по-рано тези резултати на срещата с Бойко Борисов и Мирослав Найденов.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »