С още 2 години се удължава споразумението за швейцарската помощ

09 януари 2013 - 14:47 |   Прочетена (502) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Министерският съвет одобри проект на изменение на Споразумението за оказване на финансова помощ между правителствата на България и Конфедерация Швейцария, който предвижда срокът на действие на документа да бъде удължен с две години – до 31 декември 2014 г.

Според споразумението, подписано през 1992 г., страната ни получава 60 млн. швейцарски франка за реализирането на проекти, свързани с енергетиката и опазването на околната среда.

Усвоените досега средства надхвърлят 52 млн. швейцарски франка. С тях са финансирани и окончателно завършени осем проекта – рехабилитацията на подстанция “Царевец-Велико Търново”, на ВЕЦ-овете “Пещера”, “Батак” и “Алеко”, изграждането на централни стерилизационни центрове за регионални болници, на пречиствателната станция за битови отпадни води в Пловдив, както и помпената станция за прехвърляне на отпадъчни води от северната част на града до нея и модернизацията и разширението на пречиствателната станция за отпадни води в Пловдив, направено е изследване на сеизмичната безопасност на АЕЦ „Козлодуй”.

Все още продължава изграждането на съоръжение за изгаряне на болнични отпадъци в Пловдив. Удължаването на срока на действие на споразумението ще позволи успешното му приключване.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »