Борисов: Казах на президента Обама, че към службите имам големи забележки

06 декември 2012 - 13:44 |   Прочетена (808) |   Препоръчай (1) |   Коментари (2)

След разкриване самоличността на атентатора, ще може да се каже цялата схема за атентата на бургаското летище. Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Царево, предаде Радио „Фокус”-Бургас.

На въпрос за хода на разследването Борисов заяви:

„Разследването върви така, че знаем кои хора са идвали в България. Знаем кои хора къде са пребивавали, знаем с кого са свързани и знаем връзките им с този, който се е самоубил, да не кажа убит или по техническа грешка. За да можем да кажем нещо повече от това трябва да се установи самоличността на взривилия се, трябва да се знае кое е този човек. Това казах и на президента Обама, че към службите от атлантическата общност имам големи забележки”.

Премиерът сочи, че не може по три от данните, само за една, от които мечтае всеки полицай, прокурор или следовател, а ние имаме и трите – пръстов отпечатък, ДНК-профил и глава и да не се знае кой е.

На въпрос как си обяснява това, Бойко Борисов каза, че и той не знае и за това чака службите. По думите му не случайно президентът Барак Обама ще предприеме действия да ревизира работата на своите служби.

Стигне ли се до човека, който се е взривил и до разкриването на неговата самоличност, ще може да се каже цялата схема за атентата на бургаското летище, но преди това не може да се позволи хора, които са заподозрени, да бъдат обявявани за престъпници.

Премиерът каза, че атентаторът и неговите помощници са влизали в България със своята истинска самоличност, но са я променяли тук на наша територия и с фалшива самоличност са наемали апартаменти, хотели и коли и след това са напускали страната отново с истинската си самоличност.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

Тошко
06 декември 2012 - 14:02
1
Аха. Сега ми стават ясни някои неща. Бойко излиза, че е понахокал Обама. Затова последния беше изплашен и рече да се внимава, че имал черен колан.
Jill
06 декември 2012 - 14:44
2
Пълен тъпунгер
 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »