Делото срещу Вальо Топлото отново бе отложено

27 ноември 2012 - 10:59 |   Прочетена (455) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

За втори път Софийският градски съд не успя да даде ход на делото срещу бившия шеф на столичната топлофикация Валентин Димитров заради отсъствието на член от съдебния състав, съобщи БНР. Така, процесът продължава през януари.

Първото отлагане на делото беше заради проблем в семейството на съдия-докладчика Петя Крънчева. Днес се оказа, че съдебен заседател спешно е постъпил в болница, където е бил опериран. Така делото за пране на пари и данъчни престъпления за милиони ще продължи в последния ден на януари догодина.

Тогава се очаква да бъде разпитан бившият енергиен министър Румен Овчаров, който днес за втори път чу, че разпитът му няма да се състои заради отлагане на делото. Той не скри възмущението си от това, че не е бил предупреден и си губи времето. Овчаров каза, че каквото има да каже по случая "Вальо Топлото", вече го е казал преди 6 години и едва ли ще може да добави нещо съществено в разпита си.

Съдия-докладчикът Петя Крънчева определи още две резервни дати – едната през март, другата през април. Това обаче не означава, че делото ще приключи тогава, сочи радиото.

Междувременно може да стане ясно какво е решението на ВКС по престъплението, от което се смята, че е прал парите Валентин Димитров – това за източването на Топлофикация.

Етикети:

,

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »