Спряно е голямо количество контрабандни лекарства

31 октомври 2012 - 14:07 |   Прочетена (541) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

7 334 таблетки, ампули с инжекционен разтвор и шишета с контрабандни лекарства откриха митническите инспектори на митнически пункт Лесово в тайници на лек автомобил, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници".

Между контрабандните медикаменти има и Ефедрин, който е прекурсор за производството на синтетични наркотици. Контрабандната пратка е спряна при опит за нелегален износ в Турция.

Колата марка "Фолксваген Голф" с турска регистрация е управлявал български гражданин с двойно българско и турско гражданство, придружаван от две спътнички, също с българско и турско гражданство.

Автомобилът е пристигнал на митническия пункт в Лесово "по тъмно", около 21.30 часа тази нощ. Шофьорът и пътничките са обявили, че отиват на гости на роднини в Турция и не пренасят стоки за деклариране, а само лични вещи. Въпреки тяхната убедителност, митническите инспектори извършват щателна проверка на автомобила в оборудваното за тази цел митническо хале.

При проверката, в тайници в седалките на колата и под чантите с лични вещи в салона и багажника на автомобила са открити в черни найлонови торби 7 000 таблетки "Speman forte" и "Кленбутерол", 234 ампули и шишета "Human Growth Hormone", "Sargenor", "Trenaplex" и 100 ампули "Ephedrine", който е и прекурсор за производството на синтетични наркотици.

Другите лекарства също са със силно действие и се приемат само по лекарско предписание за хормонално лечение, за различни белодробни и сърдечни заболявания, за повишаване на половата активност. Лекарствата не са били придружени с никакви документи за покупка или рецепти. Едната от пътничките в колата е съобщила впоследствие, че лекарствата са нейни и ги пренася за сина си, който е борец в Турция.

Срещу 60-годишна жена с адресна регистрация в община Айтос, област Бургас, е образувано досъдебно производство по чл. 242 от НК , което се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас.

Етикети:

,

,

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »