Свидетел: Сретен Йосич и Туцо обсъждаха убийството на Бойко Борисов

12 юли 2012 - 08:45 |   Прочетена (2679) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Сретен Йосич и Янко Попов-Туцо са разговаряли за убийството на премиера Бойко Борисов. Това твърди свидетелят по делото "Килърите" Калоян Йорданов в показанията си, дадени пред съдия от Софийския градски съд, информира БТА. Протокол от разпита на Йорданов, който е в неизвестност, беше прочетен днес в Шуменския окръжен съд.

Според показанията разговорът между Сретен Йосич и Янко Попов-Туцо се е състоял в дома на Йосич в Белград. На него са присъствали още двама мъже с прякори Новац и Струя, приближени на Йосич.

Йорданов твърди още, че е присъствал и на разговори между Попов и Йосич, на които били обсъждани неуредени финансови отношения между сърбина и българския бизнесмен Христо Ковачки и убийството на приближения на Ковачки Борислав Георгиев. Янко Попов възнамерявал да "възложи поръчката" на мъж с прякор Боби Кърпата за сума до 2 млн. евро.

Според свидетелските показания Янко Попов бил "човекът" на Йосич в България. Те били толкова близки, че Попов имал на мобилния си телефон снимка, на която двамата били прегърнати. От думите на Йорданов става ясно, че Янко Попов разпределял "мокри поръчки", част от които получавал друг подсъдим по делото - Петър Стоянов-Сумиста, който пък ги възлагал на други лица.

След прочитането на показанията Янко Попов отрече да е водил разговори в Сърбия, за които твърди Йорданов, както и да се е срещал с него и с Петър Стоянов.

Делото срещу "Килърите" започна на 27 юни 2011 година и обвиняеми по него са Петър Стоянов-Сумиста, Васил Костов-Кеца, Янко Попов-Туцо, Георги Вълев, Петър Атмаджов и Райчо Стойнев. Срещу тях са повдигнати обвинения за участие и ръководене на организирана престъпна група, умишлени убийства и палежи.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »