Цветанов: 14 хиляди е „заработила“ смяната на ГКПП Капитан Андреево

03 май 2012 - 08:33 |   Прочетена (918) |   Препоръчай (3) |   Коментари (1)

Над 14 000 лева са били открити в главния митничар и митническия специалист на дежурната смяна по време на започналата късно снощи операция „Митница” на ГКПП „Капитан Андреево”, съобщи пред Агенция „Фокус” министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Сумата е била в различна валута – евро, долари и турски лири.

„По време на извършените процесуално-следствени действия и претърсвания в джобовете на главния митничар на смяната и в митническия специалист бе открита сума на обща стойност около 14 000 лева. Странно бе обяснението, че част от парите били намерени в тоалетната на граничния пункт.” – уточни министър Цветанов.

В други десетина митничари от дежурната смяна са открити по-малки суми – в порядъка на 150 – 180 евро. От Прокуратурата и от отдел „Вътрешна сигурност” предполагат, че тези суми за „отклонени” от общата сума, която се е разпределяла след приключването на всяка смяна.

Пред „Фокус” министърът на вътрешните работи коментира, че при извършените претърсвания на два митничарски адреса са открити 21 стека с цигари без бандерол.

Операция „Митница”, която стартира късно снощи и предизвика забавяне в обработката на пътникопотока на ГКПП „Капитан Андреево” е подготвяна в продължение на повече от 3 месеца и цели пресичане на порочни практики за изнудване на преминаващите и на спедиторските фирми.

Министър Цветанов благодари за съвместната работа на служителите на ГДБОП и отдел „Вътрешна сигурност”, които под ръководството и прякото наблюдение на Софийска градска прокуратура са реализирали операция „Митница”.

Процесуално-следствените действия и работата на екипите продължава и в момента. Обект на процесуално-следствените действия са 32 –ма служители на ГКПП, а Прокуратурата ще преценява срещу колко от тях ще бъдат повдигнати обвинения.

Етикети:

Реклама

Коментари »

АД
03 май 2012 - 20:06
1
Ами те са ги погнали щото не са си платили комисионна на Цветанов и Б.Б, ако си бяха платили нагоре кадето трябва нямаше да ги закачат. Това е истината за съжаление.
 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »