Данъчните и собствениците на малките бензиностанции провеждат консултации

05 януари 2012 - 10:25 |   Прочетена (589) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

За днес са предвидени консултациите между данъчните власти и протестиращите собственици на малки бензиностанции. Дребни и средни представители на бранша искат удължаване на крайния срок за монтиране на нивомери, припомня националното радио.
Бензиностанциите трябва да имат такива уреди до края на март, но, според собствениците им, това е скъпо и ще ги доведе до фалит. Бизнесмените дори заплашиха с протест. Нивомерите осигуряват връзка с данъчните служби и позволяват контрол на продажбите.
"Отлагане срока за монтиране на измервателни уреди на бензиностанциите не е на дневен ред", заяви говорителят на НАП Росен Бъчваров в началото на седмицата. Той допълни, че Агенцията е готова за диалог:

„Истината е, че търговията с горива в България е високорисков сектор. По тази причина правителството още от началото на своя мандат предприе редица мерки за регулирането му. Оказа се, че първата стъпка извади на светло около 24 млн. лв. дотогава скрит оборот при спаднало потребление на горива. Мисля, че има път без да се стига до социално напрежение и без да се стига до протести да се изпълни действащия от повече от половин година закон“.
Вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков заяви в сряда, че няма да има повече отсрочки.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »