Русия струпва войници и въоръжение близо до границата с Украйна

28 май 2015 - 10:11 |   Прочетена (5790) |   Препоръчай (0) |   Коментари (8)

Армията на Русия струпва войници и въоръжение, включително мобилни ракетни установки, танкове и артилерия, в импровизирана база близо до границата с Украйна, предава репортер на Ройтерс.

Много от превозните средства са без регистрационни табели и опознавателни знаци, а много от военнослужещите са премахнали емблемите от техните униформи.Това напомня на появата на военни части, забелязани в източната част на Украйна миналата година, за които Киев и нейните западни съюзници твърдят, че са прикрити руски отряди.

Струпването на войски на полигона Кузмински на около 50 км от границата, предлага едни от най-ярките доказателства до момента за съгласувани действия на руските военни в региона.

Ройтерс разпространи поредица от снимки, направени в района на южния руски град Матвеев Курган на 24 май.

По-рано този месец военният командир на НАТО генерал Филип Брийдлав заяви, че сепаратистите се възползват от примирието, което влезе в сила през февруари, за да възстановят силите си и да се подготвят за нова офанзива. Тези си твърдения той не подплати с подробности.

Русия продължава да отрича, че участва с военни в конфликта в Източна Украйна, където подкрепяни от Москва сепаратисти се борят срещу силите, лоялни на прозападното правителство в Киев.

Министерството на отбраната на Русия обяви, че няма коментар на твърденията за струпване на военни части. Няколко войници са заявили, че са били изпратени в базата заради военни учения, което няма никаква връзка с положението в Украйна.

На въпрос на Ройтерс дали присъствието на голям брой военни сили без обозначителни значи означава руска инвазия в Украйна, говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отговори по време на пресконференция, че словосъчетанието "подготвяна инвазия" е некоректно.

Оръжията включват множество ракетни установки "Ураган", танкове и самоходни оръдия - всички видове оръжия, които са били използвани по време на конфликта в източната част на Украйна между силите на Киев и сепаратистите.

Етикети:

Реклама

Коментари »

Путьо
28 май 2015 - 14:06
1
Продължават да клатят лодката скапаните блядове ей...
Петя
28 май 2015 - 17:08
2
Проруски сепаратисти воюват с проеврейски терористи.

Къде спат платените еврейски гъзолизачи, коментатори и клакьори?
Да плюват усърдно, че няма да има хонорари.
Моше не плаща за тоя дето клати гората.
Плаща само за свършена работа.
Дядо Моше
28 май 2015 - 17:11
3
Никакви пари няма да плащам на тези мързеливи некадърници...

Да го духат.
Имам си по-големи грижи.
Иво
28 май 2015 - 18:37
4
Русия не позволи да убива масово хора в Донбас.
Хачко Чулджиян
28 май 2015 - 19:06
5
Добро Утро ! Водата се оказа мокра !
Алекс
29 май 2015 - 03:58
6
Явно на глупавите руснаци не им стигат загуби от над 250 милиарда долара, от началото на конфликта, който те самите създадоха, и един долар да е 60 рубли. От цялата тази работа ще тегли обикновения руснак, който все още вярва в комунизма и във вождовете. Няма как държава с най-големите залежи в света, да те кара да живееш в мизерия, и най-хубавата ти кола да е била Лада 2110.
;dudlex
29 май 2015 - 08:47
7
Едно нещо само може да бъде сигурно.Руснаците никога първи не нападат.но са яли попарата и парен каша духа.
Даниел Г.
24 юни 2015 - 12:43
8
Какъв го дърви натовска /разбирай американска/ военна техника във България, Румъния, Латва. Литва и Естония....? Руснаците поне знаят защо са там.
 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »