В руската армия ще раздават храната срещу пръстови отпечатъци

04 март 2015 - 08:56 |   Прочетена (586) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Руското министерство на отбраната планира да раздава на военнослужещите храна срещу пръстови отпечатъци, предава БТА. За целта до юли т. г. във всички големи поделения ще бъдат монтирани системи, контролиращи поръчките за ядене в столовете, пише "Известия". Вестникът се позовава на служители от министерството, посочва ТАСС.

Новата система вече е изпробвана; тя няма аналози в света и се очаква да осигури на руското отбранително ведомство годишни икономии в размер на близо 3,5 милиарда рубли (50,3 милиона евро, б. р.).

"Военнослужещият се идентифицира в момента, когато сложи пръст на биометричното четящо устройство", цитира вестникът служител от министерството на отбраната. След това военният може да избере и поръча ястия за следващото хранене от предварително подготвено меню.

Възможно е също да се отбележи, че даден военнослужещ ще отсъства от столовата, например поради отпуск. Така персоналът в столовата ще може да знае предварително колко порции трябва да приготви и да контролира разхода на хранителни продукти.

Според експерти за внедряване на тази система ще са необходими около 600 милиона рубли (8,63 милиона евро), допълва "Известия".

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »