Уволниха индийски държавен служител, отсъствал от работа четвърт век

08 януари 2015 - 19:09 |   Прочетена (1671) |   Препоръчай (4) |   Коментари (0)

Индийски държавен служител, който не идвал на работа от близо четвърт век, беше уволнен, предаде БТА, като се позова на съобщение на правителството.

А. К. Верма, главен инженер в Централния отдел за благоустройство към индийското Министерство на градското развитие, за последен път дошъл на работа през декември 1990 г.

Според изявление на правителството служителят "поискал удължаване на отпуск, за който не е имал разрешение, и не изпълнил указанията да се яви на работа".

Въпреки че през 1992 г. след проверка по случая той бил признат за виновен в "съзнателно отсъствие от служебните си задължения", на правителството му били нужни повече от две десетилетия, за да предприеме действия срещу служителя. Министърът на градското развитие М. Венкаях Найду се намесил, за да бъде отстранен Верма.

Индийската бюрокрация е печално известна с нехайство, закъснения и излишни формалности. Агенция ДПА коментира, че индийското законодателство затруднява отстраняването от длъжност на служители, 

Правителството на премиера Нарендра Моди прави опити да промени културата на държавните служители, а някои министри правят изненадващи проверки в правителствените служби.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »