Русия може да затвори въздушното си пространство за западни авиокомпании при нови санкции

08 септември 2014 - 13:25 |   Прочетена (1094) |   Препоръчай (1) |   Коментари (1)

Ако срещу Русия бъдат приложени нови санкции, страната може да затвори въздушното си пространство за западните авиокомпании. Това предупреди руският премиер Дмитрий Медведев.

В случай че срещу Русия бъдат приложени нови ограничителни мерки в областта на енергетиката и финансовия сектор, страната ни ще бъде принудена да отговори асиметрично, заявява руският премиер в интервю за вестник "Ведомости".

Според Медведев подобни мерки вече са били осъждани в правителството и една от тях е да бъдат забранени полетите над Русия. 

Ако западните авиопревозвачи бъдат принудени да летят извън нашето въздушно пространство, много от тях могат да бъдат изправени пред фалит, предупреждава Дмитрий Медведев и посочва, че не Русия е била инициатор на санкциите.

Ако нас ни ограничат, ще бъдем принудени да отговорим, предупреждава руският премиер.

От интервюто става ясно още, че Русия може да предприеме действия и срещу Украйна, като намали доставките на електроенергия за някои гранични региони. Според Медведев това ще стане, ако Киев продължава да създава проблеми при доставките на електроенергия в Крим.

От 3-ти септември полуостровът е на режим на тока и с установен общ лимит, който, ако бъде надхвърлен, може да бъде спряно изцяло подаването на електроенергия, предупредиха властите в Украйна.  

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

Марин
08 септември 2014 - 22:42
1
Че кой е луд да лети над Русия?
 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »