За първите 6 месеца българският внос от Русия е намалял с 23%

27 август 2014 - 12:59 |   Прочетена (673) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

За първите 6 месеца българският износ на стоки за Русия е намалял с 2.1%, а руският внос с 23 на сто. Това беше съобщено на провелия се в курорта "Албена" българско-руски бизнес форум, предаде националното радио.

Руските бизнесмени твърдят, че нямат информация за българските курорти, но руските туристи у нас също намаляват.

Председателят на Българо-руската търговско-промишлена палата Желю Добрев оповести, че стокообменът между България и Русия за миналата година е 7 милиарда и 340 милиона щатски долара. Тази година по различни причини и вносът, и износът намаляват.

„За първото шестемесечие българският износ за Руската федерация е намалял с 2.1 процента, а руският внос е намалял с 23 процента, като най-голяма част е от нефт. Руските туристи тази година ще бъдат от 5 до 10 процента по-малко”, каза Добрев.

Според президента на Централната руска асоциация на търговско-промишлените палати Юрий Агафонов в Русия нямат информация за българските курорти и руските туристи у нас намаляват.

Руските бизнесмени потвърдиха, че освен към туризма продължават да проявяват интерес към българските екологични плодове и зеленчуци.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »