Русия забрани вноса на храни от страни, наложили й санкции

07 август 2014 - 07:41 |   Прочетена (773) |   Препоръчай (0) |   Коментари (2)

Президентът на Русия Владимир Путин подписа указ "За прилагане на отделни специални икономически мерки за гарантиране на сигурността на Руската федерация", съобщи пресслужбата на Кремъл, цитирана от ИТАР-ТАСС.

С този документи на органите на властта на Русия се дават указания "в дейността си да се ръководят от това, че в продължение на една година от влизането в сила на подписания днес указ, се забранява или се ограничава извършването на външноикономически операции, предвиждащи внос на територията на Руската федерация на отделни видове селскостопанска продукция, суровини и хранителни продукти, които идват от страна, приела решение да въведе икономически санкции срещу руски юридически или физически лица, или присъединила се към такова решение".

Президентът е възложил на правителството да състави списък с видовете селскостопанска продукция, суровини и хранителни продукти, които попадат под действието на указа, а също и да състави списък на конкретни действия, необходими за изпълнението на този документ.

Кабинетът трябва да вземе и мерки за гарантиране на балансирането на стоковите пазари и за недопускане на ускорено повишение на цените на селскостопанската и хранителната продукция, да организира заедно с висшите органи на изпълнителната власти на субектите на Руската федерация оперативен мониторинг на стоковите пазари и контрол на състоянието им.

Путин възложи и да се разработи и приложи на практика заедно с производствените обединения, търговските мрежи и организации комплекс от мерки, целящи да се увеличи предлагането на стоки, руско производство.

На правителството се препоръчва при необходимост да внася предложения за промяна на срока на действие на забраната, предвиден в указа.

Указът влиза в сила от деня на подписването му. Както се отбелязва в документа, тези мерки се вземат "за защита на националните интереси на Руската федерация", допълва ИТАР-ТАСС.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

Човек
07 август 2014 - 12:58
1
Май пак ще стоят гладни!! Те забравиха опашките, биещи се за храна предмагазинине, и то в Москва!! С убити и ревящи гладни тълпи! Сега и от Украина няма да имама и зарзава!! добре е подредил фашагата обикновените хорица! Горко им!!
българин
07 август 2014 - 13:17
2
Абе, фашизоиден тъпир, ти гледай, че ние го отнасяме, лижейки като подлоги американския гъз!
 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »