Шефът на московското метро бе уволнен заради инцидента на 15 юли

22 юли 2014 - 13:11 |   Прочетена (561) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Шефът на московското метро Иван Беседин бе уволнен заради инцидента на 15 юли, при който загинаха 23 души, а над 160 бяха ранени.

„Трагедията унищожи огромната работа, свършена през последните няколко години. Във връзка с това, ръководителят на метрото Беседин е уволнен. На негово място назначавам Дмитрий Пегов ", заяви кметът на Москва Сергей Собянин по време на заседание на правителството във вторник.

Според него новият шеф на метрото в столицата ще има трудната задача да върне доверието на московчани в системата на подземната железница и "активно да докаже, че метрото остава най-сигурното транспортно средство”.

Катастрофата стана на 15 юли в пиков час, когато три вагона от композицията дерайлираха в тунел от т.нар. „синя линия” на метрото.

При инцидента загинаха 23 души, а 161 пострадаха, по данни руското здравно министерство. Повече от 100 души са все още в болници.

По първоначални данни причина за трагедията е неправилен монтаж на кабел. Железопътен инженер и неговият помощник са задържани по подозрение в нарушаване на правилата за безопасност на транспорта.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »