Китай отпуска нова финансова подкрепа за Уйгурския регион

12 ноември 2012 - 16:59 |   Прочетена (410) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Китайските финансови регулатори обявиха, че ще прокарат преференциални финансови политики в Кашгар и Хуоер Гуоси, в Синцзян-Уйгурския автономен регион. Регионът, населен предимно с мюсюлманско население бе извор на силно етническо напрежение в последните години и поради изолацията му от останалата част от страната е значително изостанал икономически.

Това накара Пекин да създаде две икономически зони,  за които сега обещава „допълнителна кредитна подкрепа, промотиране на трансграничната търговия в юани и стимулиране на създаването на различни финансови институции“

„Властите ще окажат подкрепа на двете зони, от гледна точка на директно финансиране, застрахователни реформи, иновации, валутен обмен, сетълмент и клиринг“, се казва в съвместно съобщение на Китайската народна банка, Банковата регулаторна комисия на Китай, Комисията по регулиране на ценните книжа и Застрахователната регулаторна комисия.

Китай обяви първите си планове в подкрепа на растежа на Синцзян през 2010. Кашгар, който е водещият търговски център в западната част на автономната провинция свързва Китай с Таджикистан, Афганистан, Пакистан, Киргистан, Казахстан, Туркменистан, Узбекистан и Индия.

Китай планираше инвестиции за 50 милиарда юана от 2009 до 2013 и изграждането на 13 000 проекта в Кашгар.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »