Сръбски четници били спрени на границата с Македония

14 май 2015 - 09:16 |   Прочетена (7028) |   Препоръчай (1) |   Коментари (0)

Сръбски четници начело с Братислав Живкович в понеделник са били спрени на границата с Македония. Групата "Движение на четниците" е била върната обратно от сръбските спецслужби /БИА/, предаде БГНЕС.

Членовете на групата искали да преминат границата и да се отправят към македонския град Куманово за да "помогнат на държавните органи в борбата срещу албанските сепаратисти". Това пише белградското издание "Блиц", което се позовава на източници от БИА. В днешния си брой вестникът публикува "собствено разследване" за въоръжения сблъсък в Куманово, при който загинаха 8 полицаи, а 37 други бяха ранени.

"Албанските терористи, които атакуваха Куманово са имали десет командири. Повечето от тях са на свобода. Част от тях са зад решетките, а други са убити. Всички групи са били във връзка с Даут Харадинай, братът на косовския политически лидер Рамуш Харадинай. Те са били командвани от Малич Нъдрецай.

В групата е имало и граждани от Македония, които са участвали в нападението срещу полицейското управление в Гошинце преди месец, пише още изданието и подчертава, че "групата е имала за задача да взриви "Моста на цар Душан" в Скопие".

"Информацията за нападението в Куманово, която бе разпространена от македонското посолство в Загреб до голяма степен се препокрива с информациите на сръбските спецслужби БИА", пише още белградския вестник.

БГНЕС припомня, че по време на самия инцидент в събота сръбските медии първи съобщиха подробности за случващото се в околностите на Куманово и за разговори между македонския и сръбския вътрешен министър. Те дори твърдяха, че македонската гранична полиция се е оттеглила от границата и поради тази причина властите в Белград са изпратили допълнителни войски за да опазят сръбско-македонската граница.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »