Служители на македонското МВР са имали преки контакти с терористичната група

13 май 2015 - 11:48 |   Прочетена (3804) |   Препоръчай (0) |   Коментари (1)

Служители на Пето управление на Македонското министерство на вътрешните работи са имали преки контакти с хора от терористичната група, която в края на миналата седмица води истинска война с македонските сили за сигурност, твърди информационният сайт „Плусинфо“, позовавайки се на добре осведомен източник.

За този фрапантен факт научили приятелски разузнавателни служби, а чуждестранни дипломати във вторник вечерта уведомили за това министъра на вътрешните работи Гордана Янкулоска и директора на Управлението за сигурност и контраразузнаване Сашо Миялков, предава БНР.

Според „Плусинфо“ именно тази информация и опасенията от нейните последици са накарали Янкулоска и Миялков да подадат оставки. Според неофициална информация целта на контактите била да се преговаря с терористите да прекратят акцията в Куманово.

Терористите обаче възприели това като знак за слабост на силите за сигурност и нападнали с още по-голямо ожесточение. Това всъщност довело до провал на лошо планираната операция на полицията и смъртта на 37 души.

Също по неофициална информация с тези факти е бил запознат и лидерът на Демократичния съюз за интеграция Али Ахмети, който беше повикан на разговор с посланиците на пет държави в централата на ЕС в Скопие. Шокиращата информация, че чуждите разузнавачи знаят за контактите на Пето управление с терористите, обяснява странното поведение на Ахмети след срещата, когато отказа да направи каквито и да е изявления.

„Плусинфо“ коментира, че, за да придобият нещата по-друг смисъл, премиерът Никола Груевски решил да представи оставките на Янкулоска и Янакиески като предложение за реконструкция на правителството, което обяснява и оставката на министъра на транспорта Миле Янакиески.

Според източници тези оставки всъщност ще потвърдят обективната отговорност на Груевски за ситуацията в страната и неминуемо ще доведат до бързото му падане, отбелязва изданието.

Телевизии също съобщиха снощи за връзки и контакти на хора от терористичната група със служители на МВР.  По информация на „Плусинфо“ става въпрос за връзки, поддържани от по-дълго време, и е възможно служителите на МВР да бъдат подложени на разследване, за да се установи дали не са помогнали за действията на терористичната група в Македония.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

kod 9
13 май 2015 - 12:27
1
Имат добри учители от другите служби по света. Нищо ново под слънцето, а както знаем службите използват лица от крими контингента, за да се осведомяват. Доста от службите прекрачват всякакви законови граници при набиране на интересуващата ги информация. Много от кримитата даже са под опеката на спец.службите и са защитени от закона даже да са извършвали криминални и терористични деяния. Така, че винаги може да се допусне гаф във всеки един момент поради методите, които се използват, и понякога връзките са толкова дълбоки, че хората казват, че за тях няма и не ги лови закон. При провал в много случаи нещата се покриват, и обикновенно пешкира обират редовите оперативни работници, и по малко тези над тях, които са им заповядали, какъвто е този случай. Това няма да е първи и последен не само в Македония така, че.....
 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »