Властите в Одрин критикуват оградата по границата ни с Турция

17 април 2015 - 21:09 |   Прочетена (1050) |   Препоръчай (1) |   Коментари (0)

Областният управител на Одрин Дурсун Али Шахин реагира остро на телената ограда, която България постави на границата заради наплива от сирийски и други бежанци, пишат турските медии.

Цитиран е Шахин, който изразява възмущение от начина, по който България се стреми да предотврати незаконно преминаващите на територията й чужденци. "Докато по цял свят стените се сгромолясват, българо-турската граница се опасва със 160 километра телени заграждения, това никак не ми харесва. Досега границата беше мирен мост между приятели, недопустимо е оградите да ни изолират взаимно. Дори обикновените комшии си оставят отворена врата. Но ние сме две съседни държави, правителствата така се споразумели и явно ще трябва да приемем това обстоятелство, което съвсем не е наше решение", казва областният управител на Одрин.

Той припомня и издигнатата през миналата година телена ограда по протежение на 30 километра при граничния пункт Хамзабейли-Лесово, също по решение на българските власти. София избягва да прави изявления по темата за граничната сигурност и предпочита да ползва понятието "споразумение", както и да се гледаме през решетките на загражденията, коментира още Дурсун Али Шахин пред одринските медии.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »