Словения получи само една оферта за дела си в Telekom Slovenia

14 април 2015 - 10:07 |   Прочетена (659) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Словения получи само едно обвързващо предложение за 72.75-процентовия дял в най-големия й телекомунникационен оператор, Telekom Slovenia, съобщи държавният инвестиционен фонд SDH.

SDH, който контролира продажбата, не дава повече информация за кандидата или за размера на офертата.

Източници на Ройтерс, обаче, сочат, че кандидатът е инвестиционният фонд Cinven, като и те не посочват на каква стойност е предложението.

В петък репортажи на някои от водещите агенции сочеха, че се очакват оферти около 110 евро на акция, което би означавало капитализация от 719 милиона евро за цялата компания.

Вчера акциите на Telekom Slovenia затвориха с понижение от 0.85% до 128 евро по време на търговията на борсата в Любляна.

Telekom Slovenia е най-голямата от компаниите, които Словения определи за приватизиране през 2013, само месеци преди да възникне кризата с банките в страната, която за малко не доведе до спасителна програма. Досега Любляна приватизира три компании.

Метод Драгоня, държавен секретар към финансовото министерство, коментира, че правителството няма да продаде Telekom Slovenia, ако офертите не отговарят на очакванията, без обаче да посочи каква е желаната от държавата цена.

Словения вече веднъж отмени продажбата на телекома, през 2008, като заяви, че офертите са твърде ниски.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »