Албания и Косово ще се обединят, ако ЕС не ни приеме, плаши Еди Рама

07 април 2015 - 16:10 |   Прочетена (675) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Албания и Косово ще се обединят по класическия начин, ако ЕС не отвори врати за евроинтеграцията и не либерализира визовия режим за Косово.

Това каза албанският премиер Еди Рама по време на съвместно интервю с косовския вицепремиер и външен министър Хашим Тачи за прищинската телевизия "Клан Косово".

"Обединението на Косово и Албания има две алтернативи, но в крайна сметка всичко зависи от поведението на ЕС", каза още Рама, цитиран от БГНЕС.

Първият вариант е обединение в рамките на ЕС, но ако Брюксел продължава да държи затворени вратите интеграцията на Косово, тогава двете държави ще бъдат принудени да се обединят по класическия начин, подчерта албанският премиер.

Според Тачи с изказването си Еди Рама не отправя заплахи към ЕС, а просто описва действителността и как може да се развиват нещата в бъдеще, ако Косово остане в изолация.

Сръбският премиер Александър Вучич реагира мигновено на коментарите на Рама и Тачи. "Аз лично обещавам на Еди Рама, че никога няма да се стигне до класическо обединение, както той предвижда. И поради тази причина призовавам албанските лидери да прекратят с дестабилизирането на региона", написа Вучич в профила си в Туитър.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »