Понта обиколи с гумена лодка района на наводненията

22 април 2014 - 16:19 |   Прочетена (743) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Румънският премиер Виктор Понта обиколи днес с гумена надуваема лодка зони в южния окръг Телеорман, който беше засегнат от наводнения пред последните дни, а четирима жители загубиха живота си, съобщи агенция "Медиафакс", цитирана от БТА.

Правителството ще отпусне средства за изграждане на дига, която да защитава уязвимите зони в окръга от бъдещи наводнения. Местните власти обещават, че ако средствата бъдат отпуснати бързо, изграждането на дигата ще завърши до август, предаде агенцията.

Понта, придружен от вицепремиера Ливиу Драгня, посети село Беиу, което беше силно засегнато от наводненията. Местни жители се оплакаха, че подобна ситуация са преживели през 2005 г., отново заради липсата на дига.

Вицепремиерът Ливиу Драгня и специалисти на национална администрация "Румънски води" анализират на кое място може да бъде пробита съществуваща защитна дига в зоната на наводнени селища, за да може водата да се изтегли, тъй като в сряда и четвъртък се очакват нови валежи.

В няколко селища в окръг Телеорман има 131 наводнени къщи. Засегнати са над 300 дворове и близо 700 селскостопански пристройки, над 37 км общински пътища, около 8 км окръжни шосета, отнесени са 35 моста. В село Беука все още остават изолирани 30 души. Пожарникари са евакуирали от наводненията 117 човека.

Предупреждението за опасност с червен код бе отменено днес за окръг Телеорман, но остава в сила оранжев код.

Етикети:

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »