Пуснаха под гаранция от 2 милиона евро бивш гръцки банкер

11 февруари 2014 - 13:21 |   Прочетена (459) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Срещу 2 милиона евро парична гаранция съдът в Атина пусна на свобода бивш гръцки банкер, разследван за пране на пари, съобщава кореспондентът на БНР в страната.

Извънредно заседава и парламентарна комисия за намерените над 3 милиона и половина евро, изнесени в чужбина от трима депутати .

Бившият шеф на гръцката Пощенска банка беше освободен под гаранция от 2 милиона евро. Срещу него има обвинение за пране на пари и раздаване на необезпечени заеми на бизнесмени. Според прокуратурата нанесените щети са за над 500 милиона евро. Заедно с ексшефа на банката по случая са обвинени още 25 души за фалшифициране на документи и умишлено източване на банката.

Филипидис беше задържан в Турция, но властите отказаха да го екстрадират в Атина. Той сам се предаде на гръцките власти и твърди, че го преследват по политически причини.

Днес извънредно заседава парламентарната комисия за борба с корупцията след изтекла информация от прокуратурата в медиите. Съгласно публикациите, трима действащи депутати са изнесли в чужди банки над 3 милиона и половина евро.

От министерството на финансите са категорични, че правителството е готово да разследва всички случаи на корупция и конфликт на интереси, дори и сред нарушителите да са народни представители от управляващата партия.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »