Хасковски ром спечелил 7 млн. евро от гръцкото тото

28 януари 2014 - 09:22 |   Прочетена (1402) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Селим от хасковското село Криво поле е човекът, спечелил 7 млн. евро печалба от гръцкото тото. Джакпотът в южната ни съседка падна в средата на септември. За късметлийския фиш Селим платил само 1.5 евро, съобщава Дарик.

Днес, близо пет месеца след събитието късметът на българският циганин се превърна в новина. Всички от село Криво поле обаче крият щастливеца. Самият той също отказва да застане пред медиите, което е абсолютно разбираемо.

За това, че тото милионерът действително е от село Криво поле пред Дарик потвърди кметът на селото Желязко Тодоров. Но и той отказа повече информация за късметлията за това как се е променил животът му и защо се е завърнал в България.

За Селим-Хотето се говори, че е от работливите цигани. След спечелването на толкова пари той се е завърнал в хасковско, купил си е земи и трактор, с които да ги обработва. Инвестирал е в жилища в самия град Хасково. Купил си е скъпа кола и голяма къща в селото.

А в Гърция пък си е купил хотел на Бяло Море в курортното селище Катерини.

Като Неврокопи

На 15 септември вестник “24 часа” съобщи, че гръцкият джакпот от 7 милиона евро е паднал и се предполага, че го е спечелил българин. Печелившият фиш е пуснат в тотопункт на граничния град Като Неврокопи. Догадките в област Драма бяха дали щастливецът е мъж, или жена, дали е грък, или чужденец.

Собствениците на пункта Павлос и Пинелопи Амарантиду не изключиха спечелилият да е българин, тъй като много нашенци са атакували градчето, което е само на няколко километра от ГКПП Илинден, и са пускали фишове от по 30 и 50 евро. Късметлийският фиш е само за 1.5 евро.

“При нас живеят бедни хора и играят на дребно с по 2-3 евро. Иска ми се да вярвам, че парите са отишли на правилното място”, споделиха тогава семейство Амарантиду, чийто “Про-по” пункт се прочу в цяла Гърция с голямата печалба.

Името на спечелилия обаче остана в тайна заради значителната сума, която без данъците е 5 600 000 евро.

 

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »