През март започва строителството на интерконекторната газова връзка с Гърция

17 декември 2012 - 16:39 |   Прочетена (809) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

През март 2013 година започва строителството на интерконекторната газова връзка България-Гърция. Това каза премиерът Бойко Борисов на съвместна пресконференция с гръцкия си колега Андонис Самарас, предаде Агенция „Фокус”.

През май ще е готова газовата връзка България-Румъния, а преди дни в Брюксел бе подписан интерконекторът София-Ниш. Очаквам в България да има доста находища на газ, каза Борисов.

Подготвяйки тези интерконекторни връзки, ще се освободим от стопроцентовата зависимост, ще имаме възможност да доставим газ на нашите икономики, да изнесем, да продадем, посочи той.

„Българо-гръцките отношения са били винаги за пример, дори когато сме били в два отделни блока. Убеден съм, че магистрала „Струма”, която ще свърже Солунското пристанище с нашите дунавски пристанища, с магистралата за Белград, с черноморските пристанища и с Истанбул, по магистрала „Марица”, се оценява. Това, което правим ...в екологията - с пречиствателните станции, допринася за чистите води от реките, които излизат от България“, каза още Борисов.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »