България ще открие консулство в Черна гора

06 юни 2012 - 13:45 |   Прочетена (1677) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

България ще открие консулство в Черна гора със седалище в гр. Будва и с консулски окръг, обхващащ територията на общините Херцег Нови, Тиват, Котор, Будва, Бар и Улцин. Това реши на днешното заседание правителството, съобщиха от правителствената информационна служба.

Новата структура ще бъде ръководена от почетно (нещатно) консулско длъжностно лице - Новица Йовович. Йовович е застъпник на пълноправното членство на Черна гора в НАТО и ЕС.

Той поддържа отлични контакти с българското посолство, което е предпоставка за добро сътрудничество и координиране на бъдещата дейност на почетното консулство.

Новица Йовович е и един от съоснователите на създаденото през февруари 2011 г. Черногорско-българско дружество за приятелство. По професия той е адвокат, основен съдружник в адвокатската кантора „Йовович, Мугоша и Вукович”, специализирана в търговско и гражданско право.

Има богат натрупан опит в Сърбия, Хърватия и Албания. В Черна гора фирмата е участвала в подготовката и сключването на голям брой приватизационни сделки и дълготрайни инвестиции.

Йовович е консултант на различни държавни и обществени институции в страната, сред които са министерство на икономиката, министерство на образованието и други.

Откриването на почетно консулство на Република България в Черна гора ще допринесе за разширяването и задълбочаването на икономическите и културните контакти между двете страни.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »