Борисов в Израел: Ако в България направя магистрала така да друса – ще ме изядат

25 февруари 2016 - 10:10
"Между другото като се возих по магистралата днеска, ако в България направя такава магистрала – така да друса и да люлее, ще ме изядат мене. От аерогарата до Рамала." Цялата новина »

Кувейт планира създаването на контролиран от държавата инвестиционен фонд

24 януари 2016 - 14:20
Кувейт планира създаването на контролиран от държавата инвестиционен фонд, който да управлява местни активи за до 100 милиарда долара, като целта е въпросните активи да бъдат продадени на частни инвеститори, в идните 5 до 7 години. Цялата новина »

Тежкият старт на годината за китайската борса продължава

11 януари 2016 - 10:07
Тежкият старт на годината за китайските пазари продължи и днес, след като основните борсови индекси в страната изгубиха още от стойностите си в края на следобедната търговия, като денят приключи с над 5-процентови понижения за индексите. Цялата новина »

Още един китайски милиардер изчезна

08 януари 2016 - 22:35
Милиардерът-основател на Metersbonwe, една от най-известните китайски модни марки, изчезна, като става поредният известен китайски бизнесмен, който очевидно пада жертва на антикорупционната кампания на Пекин, предава „Файненшъл таймс“. Цялата новина »

Северна Корея обяви, че е тествала успешно водородна бомба

06 януари 2016 - 11:19
Северна Корея обяви, че е провела успешно изпитание на миниатюрно водородно ядрено устройство в сряда сутринта, отбелязвайки значителен напредък в способностите на изолираната държава и повишавайки тревогата в Япония и Южна Корея, предаде "Ройтерс". Цялата новина »

Саудитски духовници призовават за джихад срещу Асад и Русия

05 октомври 2015 - 20:46
Десетки саудитски духовници призоваха арабските и мюсюлманските държави да подкрепят борбата срещу сирийското правителство, която те приемат за свещена война. Те поискаха да се осигури "всякаква морална, материална, политическа и военна подкрепа" на бунтовниците в Сирия. Цялата новина »

Русия е нанесла първите си въздушни удари в Сирия

30 септември 2015 - 16:09
Според Вашингтон Русия вече е нанесла първите си въздушни удари в Сирия, съобщава висш американски служител, пожелал анонимност, цитиран от агенция "Ройтерс". По негови данни операцията е проведена в околностите на Хомс в западната част на страната. Цялата новина »

Франция разследва Башар Асад за престъпления срещу човечеството

30 септември 2015 - 13:30
Франция започна разследване срещу сирийския президент Башар Асад за престъпления срещу човечеството, заяви в сряда френски прокурор. Действията на Париж за пореден път показват разделението между световните сили в отношението им към сирийския лидер, отбелязва "Ройтерс". Цялата новина »

Форум в Пловдив ще събере 100 китайски и български фирми

18 септември 2015 - 10:04
Форум в Пловдив ще събере 100 китайски и български фирми, които ще създадат преки контакти. Събитието е организирано от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, със съдействието на Община Пловдив и Българо-китайската асоциация за бизнес развитие. Цялата новина »

Димитър Абаджиев става генерален консул на България в Шанхай

10 юни 2015 - 18:42
Правителството освободи Ирина Белева като генерален консул на България в Шанхай, Китай, поради изтичане на мандата й и назначи на поста Димитър Абаджиев. Цялата новина »
Реклама
 
Реклама
Намерете ни във Facebook »