Форум в Пловдив ще събере 100 китайски и български фирми

18 септември 2015 - 10:04 |   Прочетена (11047) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Форум в Пловдив ще събере 100 китайски и български фирми, които ще създадат преки контакти. Събитието е организирано от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, със съдействието на Община Пловдив и Българо-китайската асоциация за бизнес развитие.

“Нашите очаквания са свързани с това да имаме наистина голямата китайска инвестиция, осъществена в България”, каза преди началото на форума изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев.

По думите му към началото на годината е имало голям скептицизъм към осъществяването на китайски инвестиции в България, но са били проведени серия от срещи и събития с китайски представители.

“Считам, че България, със своето географско положение, е естествен мост между Запада и Изтока и от тази гледна точка ние сме много интересни за Китай, защото ние сме входната врата към Европа”, посочи Стамен Янев.

Той каза още, че днес ще бъде открита Европейско-китайска икономическа зона, част от „Тракия – икономическа зона“.

Стамен Янев подчерта, че чуждестранните инвестиции у нас тази година са се повишили. Предстои и една от големите немски компании да инвестира у нас.

“В момента водим разговори с над 37 компании, които са проявили интерес да установят бизнеса си в България и ние се надяваме поне половината от тях до края на годината да го направят”, каза Янев.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »