Няма информация за пострадали в Непал българи

28 април 2015 - 08:22 |   Прочетена (693) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Българите, които са в Непал, могат да се насочат към летището в Катманду. За това информира говорителят на Министерството на външните работи (МВнР) Бетина Жотева в ефира на Нова телевезия.

 По думите й в Делхи е най-близкото посолство на Република България към бедстващия Непал, като в Катманду МВнР разполага с почетен консул, който информира за ситуацията: „Нашият почетен консул от първия ден е във всекидневен контакт с нашето посолство в Делхи”

 „Авиолиниите на Малайзия и Индия правят извънредни полети, за да извозят хората от Непал. И властите на Катманду и Делхи препоръчват на всички, които искат да напуснат Непал, да се насочат към летището и оттам да вземат първия по възможност подходящ полет”, обясни Бетина Жотева.

 Тя обясни, че близките на тези, които са в неизвестност в Непал, имат право за контакти на посолството в Делхи, през което могат да получават редовна информация за ситуацията на мястото и евентуално да научат за нашенците там.

„Доколкото вчера разговарях с дежурния, до този момент няма официална информация за засегнати наши хора”, обобщи ситуацията с българи в Непал пресаташето на външния министър Даниел Митов. 

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »