Ким: Пхенян няма да стои със скръстени ръце пред побеснелите кучета

31 януари 2015 - 10:53 |   Прочетена (1090) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун е заявил, че Пхенян „няма да стои със скръстени ръце пред побеснелите кучета", очевидно имайки предвид изказване на президента на САЩ Барак Обама за разпадането на неговия режим, съобщи Франс прес.

Ким е направил изказването си, докато наблюдавал съвместно учение на военноморските и военновъздушните сили.

"Той заяви тържествено, че не може да става и дума да се стои със скръстени ръце, докато побеснелите кучета лаят открито, че ще свалят режима, въвеждайки промени в социалистическата система, която нашият народ счита за по-ценна от живота", съобщи Корейската централна телеграфна агенция.

Северна Корея е готова за всякаква война, както конвенционална, така и ядрена, добавил е Ким.

Президентът Обама заяви в реч, качена в "Ютюб" на 22 януари, че е възможно режимът в Северна Корея (КНДР) да се разпадне. Той напомни, че тя е най-изолираната държава в света. В крайна сметка обаче интернет ще проникне в страната и режимът ще се срути, каза Обама.

В същото време Демократичната асоциация на юристите на Северна Корея обвини ООН, че е одобрила резолюция за нарушаване на правата на човека в КНДР, основаваща се на лъжливи показания, предаде ТАСС. Те напомниха, че избягалият от КНДР Сим Дон-хек беше главен свидетел на изслушванията на комисията на ООН за разследване на нарушенията на правата на човека в КНДР.

Той се отказа от показанията си, но те бяха включени в доклада на комисията, станал основа за резолюцията на Общото събрание на ООН. Сега ООН "трябва да се извини за подкрепата на заговора на САЩ против Пхенян и да анулира резолюцията за нарушенията на правата на човека в КНДР", смятат юристите.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »