Ким Чен-Ун се появи на обществено място за пръв път от 40 дни

14 октомври 2014 - 15:02 |   Прочетена (988) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Информационната агенция на Северна Корея КЦТА съобщи, че ръководителят на страната Ким Чен-Ун се е появил на обществено място за пръв път от 40 дни, съобщиха осведомителните агенции.

Според информацията на КЦТА Ким е посетил нов жилищен квартал за научни работници, работещи по спътниковата програма на Северна Корея, а по-рано през деня - и новопостроения Институт за природни енергийни източници на Академията на науките.

Информацията на КЦТА е разпространена днес, но в нея не се уточнява кога са направени посещенията, отбелязват Ройтерс и Асошиейтед прес.

На почти цяла първа страница в официоза "Нодом синмун" днес е публикувана снимка на усмихнатия Ким Чен-ун, поместени са и други снимки, по-малки, на които водачът на КНДР е с тънък черен бастун.

Продължителното отсъствие на Ким от публичната сцена породи слухове за влошеното му здравословното му състояние и за отстраняването му от властта.

Вчера южнокорейският вестник "Чунан илбо" писа, че в средата на септември на Ким са му оперирали и двете колена, които той бил наранил по време на военни учения. За операциите в КНДР били повикани френски хирурзи, предаде ТАСС. След това, твърди вестникът, Ким бил на рехабилитация северно от Пхенян.

За последно 31-годишният ръководител на КНДР бе видян на 3 септември на концерт. След това пропусна честванията на две важни партийни и държавни дати, на които обикновено винаги присъства. В края на миналия месец по телевизията бе разпространена само кратка информация, че той не се чувства добре, и кадри от август, на които той изглеждаше напълнял и се виждаше, че куца.

В днешното съобщение на КЦТА не се споменава нищо за здравословното състояние на Ким, а само изказванията му при посещенията на двата обекта. По време на обиколката из жилищния комплекс той нарекъл севернокорейските учени "патриоти, посветили живота си на изграждането на богата и благоденстваща нация".

Етикети:

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »