Сингапурската икономика се представя по-силно от очакваното

12 август 2014 - 09:18 |   Прочетена (626) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Сингапурската икономика неочаквано отчете растеж през второто тримесечие, спрямо предходното, подпомогната от силното представяне на финансовия и застрахователния сектори.

Градът-държава отчита растеж от 0.1% на тримесечна база, при прогноза на икономистите за свиване с 0.1% и над прогнозата на правителството, която бе за свиване от 0.8%.

На годишна база, темпът на растеж на икономиката е 2.4%, колкото бе и прогнозата на икономистите и над прогнозата на сингапурския кабинет за ръст от 2.1%.

„Ревизирането нагоре на резултата в основата си е движено от по-малкото свиване на производствения сектор, от първоначално обявеното, което предполага, че загубата на капацитет при производството на полупроводници се оказва по-слаба спънка за икономиката”, пишат Barclays в коментар.

Силният растеж на икономиката, обаче, може да не бъде повторен през второто полугодие, сочат от банката и запазват прогнозата си за ръст за цялата 2014 от 3.5%.

Премиерът Ли Хсиен Лун коментира в петък, че правителството е стеснило прогнозата си за икономическия растеж до 2.5-3.5%, от досегашните 2-4%.

„Като цяло, очакваме моделът на растежа да се обърне през второто полугодие. Очакваме ръстът при производството да се възобнови, с усилване на вътрешното търсене, докато секторът на услугите продължава да се охлажда, заради слабия имотен пазар и забавянето при туризма”, сочат от Barclays.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »