Севернокорейският лидер разкритикува метеорологичната служба в страната

12 юни 2014 - 12:25 |   Прочетена (582) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун наложи цензура на метеорологичната служба в страната заради "неправилни" прогнози за времето.

Ким Чен-Ун отправи критики към научния метод, използван за наблюдения, и призова за използването на модерно оборудване. Той смъмри синоптиците по време на посещение в Хидро-метеорологичната служба, предава Корейската централна информационна агенция (КЦТА).

"Има много неправилни прогнози, тъй като метеорологичното наблюдение не е базирано на модерна и научна основа", каза лидерът и призова агенцията да подобри "фундаментално" работата и оборудването си. Точните прогнози са необходими за предпазване на "живота и собствеността" на хората от бедствия, причинени от "ненормални климатични явления", каза още той, пише БГНЕС.

Описвайки метеорологичната служба като "много важна работа, която пряко засяга икономическите дела", севернокорейският лидер подчерта необходимостта от "модернизиране на оборудването за метеорологично наблюдение на високо ниво".

Няма информация кога президентът е посетил агенцията. Публичните критики от страна на високопоставени представители на правителството по време на визити се случват много рядко. КЦТА публикува снимки без дата, на които Ким Чен-Ун дава "инструкции на терен" в метеорологичната агенция в столицата. Част от присъстващите на снимките са въоръжени.

Северна Корея често изпитва хроничен недостиг на храна. Ситуацията се усложнява от наводнения, суша и лошо управление.

През май държавната медия съобщи, че Северна Корея е поразена от най-лошата пролетна суша от повече от 30 години, а съществуването на хиляди декари насаждения е под въпрос. По време на недостиг на храна в края на 90-те години загинаха стотици хиляди севернокорейци.

Етикети:

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »