Ким Чен-Ун ръководи непланирани учения на севернокорейските ВВС

22 април 2014 - 08:29 |   Прочетена (566) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун ръководи непланирани учения на военновъздушните сили и противовъздушната отбрана, съобщи агенция КЦТА, цитирана от ИТАР-ТАСС.

Върховният главнокомандващ похвали летците за високия им професионализъм и "готовност по всяко време да нанесат безпощаден удар по цитаделите на противника, след получаването на съответна заповед".

Лидерът на КНДР заповяда да се повишава боеспособността на частите чрез активизиране на подготовката в съответствие с изискванията на съвременната война и постави нови задачи пред командирите на частта, удостоена с почетното звание "Седми полк О Чжун Хъба", в чест на героя от антияпонската борба, добавя севернокорейската агенция.

Това звание се присъжда в КНДР само на особено отличилите се части. В знак на поощрение Ким Чен-Ун се снима заедно с летците.

КЦТА не уточнява района на ученията, които се провеждат в момент, когато САЩ и Южна Корея водят съвместни маневри на военновъздушните сили, които ще продължат до 25 април, отбелязва ИТАР-ТАСС.

Етикети:

,

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »