1 милион нови милионери по света през миналата година

19 юни 2013 - 11:01 |   Прочетена (1177) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

 Бройката на световните милионери се е увеличила с 9% миналата година, нараствайки до 12 милиона, показва нов доклад.

The World Wealth Report, изготвен от Capgemini и RBC Wealth Management, сочи, че ръстът на фондовите борси и укрепването на имотните пазари са довели до създаването на 1 милион нови милионери по света. Богатството на милионерите нараства с 10% до 46 трилиона долара. Това е повече от общия БВП на САЩ, Китай, ЕС и Япония.

Изследването определя като милионер всеки с активи на стойност над 1 милион долара.

„Кто цяло, бяхме свидетели на силна борса, по-силни имотни пазари, и достигането на дъно при икономиките на развитите държави“, коментира Уилям Съливан, глобален директор за финансовите услуги в Capgemini. "Всички тези фактори благоприятстваха растежа“.

Докладът подчертава и усилването на създаването на богатство в САЩ, в сравнение с останалата част на света, особено в сравнение с развиващите се пазари. Северна Америка си връща позицията на региона с най-много милионери миналата година, година, след като бе изпреварена от Азия за първи път.

Capgemini сочат, обаче, че промяната е временна и Азия вероятно ще си върне първото място в следващата година или две. Според Съливан, обаче, известното отслабване на азиатската икономика, особено на китайската, е накарала много компании да ревизират прогнозите си за темпа на създаване на богатство в региона.

„Смятам, че до известна степен ентусиазмът бе охладен. Вероятно няма да видим астрономически растеж, какъвто се прогнозираше“.

Въпреки това, пазарите в Азия са много силни и можем да очакваме ръст на бройката на милионерите в идните години, казва той.

Световните милионери остават доста предпазливи, когато става въпрос за инвестирането. При щатските милионери една пета от състоянието е в кеш, докато при японските – половината от портфолиото им е в кеш, сочи Съливан.

В Северна Америка, около една трета от милионерите е фокусирана върху запазването на състоянието, отбелязва той.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »