Венецуелски икономист призовава Мадуро да спре да обслужва външния дълг

08 септември 2014 - 14:47
С натрупването на необслужвани задължения за милиарди долари по отношение на вносителите, които създадоха най-тежките дефицити в историята на страната, Венецуела прави избор, който е поставен под съмнение от един от водещите й икономисти, който твърди, че страната трябва да спре да обслужва външния си дълг. Цялата новина »

Канада вероятно ще се спре на щатски изтребители

05 септември 2014 - 12:03
Канада най-вероятно ще избира между двата основни производителя от САЩ, при покупката на нови изтребители, като по този начин ще изключи двата основни европейски конкурента, съобщи Ройтерс, като се позовава на свой източник. Цялата новина »

Инвеститори в аржентински дълг заведоха дело срещу BNY Mellon

27 август 2014 - 15:02
Bank of New York Mellon се оказа в центъра на битката около аржентинския дълг, след като латиноамериканската страна я лиши от правото да оперира в страната, а облигационери, търсещи изплащане на средствата им заведоха дело срещу банката. Цялата новина »

Перу е на път да стане №2 в добива на мед в света

26 август 2014 - 14:16
Перу е на път да стане производител №2 на мед в света, след съседно Чили, благодарение на предстоящи добивни проекти за 20 милиарда долара на китайски компании, коментира пред „Файненшъл таймс” висш правителствен чиновник. Цялата новина »

Земетресение с магнитуд 7 по Рихтер разтърси Южно Перу

25 август 2014 - 10:49
Земетресение с магнитуд 7 по Рихтер разтърси Южно Перу на 61 км в посока изток-североизток от град Пукуио, предадоха световните агенции. Цялата новина »

Мексико създаде специални части за борба с картелите

23 август 2014 - 10:33
Мексико официално създаде национална жандармерия с численост 5000 души - съкратена версия на специалните полицейски сили, които президентът Енрике Пеня Нието бе обещал по време на предизборната си кампания за защита на бизнеса от ширещата се организирана престъпност, предаде Ройтерс. Цялата новина »

Венецуела въвежда пазаруване в магазините чрез взимане на пръстови отпечатъци

22 август 2014 - 10:11
Венецуела ще въведе система за пазаруване чрез взимане на пръстови отпечатъци, за да се пресече злоупотребите в магазините, предаде Ройтерс.  Цялата новина »

Бразилия отново напомпва милиарди в банковата си система

21 август 2014 - 10:00
Бразилия предприе второ инжектиране на милиарди долари в банковата си система за по-малко от месец, предвид невъзможността на правителството да подкрепи по друг начин икономиката, в навечерието на очертаващите се като силно оспорвани президентски избори. Цялата новина »

Куба пуска нови банкноти

20 август 2014 - 11:00
Централната банка на Куба обяви пускането на нови банкноти в рамките на планираната валутна реформа, съобщава латиноамериканският канал Telesur. Цялата новина »

Аржентина се опитва да заобиколи решението на щатския съд с нов закон

20 август 2014 - 10:15
Аржентинският президент Кристина Фернандес де Кирхнер обяви във вторник закон, който принуждава облигационерите по фалиралата дългова емисия да заменят книжата си с нови, уредени по аржентинското законодателство, в ход, целящ да заобиколи съдебно решение в САЩ, което спря правителството на Кирхнер от неиздължаване с кредиторите. Цялата новина »
Реклама
 
Реклама
Намерете ни във Facebook »