Exxon ще вземе 1.6 млрд. долара за национализираните й активи от Венецуела

10 октомври 2014 - 10:41 |   Прочетена (682) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Exxon Mobil Corp. получи обезщетение от 1.6 милиарда долара от международния арбитраж за национализирането на активите й от венецуелското правителство през 2007. Сумата е по-малка от това, което петролната компания претендираше.

Международният център за уреждане на инвестиционни спорове към Световната банка обезщети с въпросната сума базираната в Ървинг, Тексас Exxon, като компенсация за одържавените й проекти Серо Негро и други загуби, се посочва в решението.

Exxon, която е най-голямата световна петролна компания, по пазарна капитализация, първоначално търсеше 14.7 милиарда долара компенсация за активите, които бяха наицонализирани от Каракас, след като компанията отказа да приеме условията за партньорство с държавната Petroleos de Venezuela SA.

„Целта на арбитража беше да потърсим справедлива пазарна цена за активите, които бяха национализирани”, сочат Exxon в изявление. „Дъщерното дружество на ExxonMobil преговаря активно с PDVSA и правителствените чиновници, но не успя да договори справедлива компенсация”, се сочи в изявлението.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »