САЩ и Канада също наложиха санкции на Русия

30 юли 2014 - 09:33 |   Прочетена (840) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Американският президент Барак Обама обяви налагането на нови санкции срещу Русия за ролята ѝ в конфликта в Украйна. Мерките са за специфични сектори и са синхронизирани с европейските лидери. Новите рестрикции засягат енергийния и финансовия сектор, както и военната промишленост, предава БНР. От Белия Дом, Обама заяви:

„Блокираме експорта на специфични стоки и технологии за руския енергиен сектор. Разширяваме санкциите спрямо повече руски банки и компании от отбранителния сектор и официално спираме кредит, който поощрява доставки до Русия и финансирането на четири проекта за икономическо развитие в Русия”.

Президентът коментира, че е успял да събере силна международна коалиция, която да се обедини около поетите стъпки. Според Обама, наложените санкции вече оказват влияние като отслабват руската икономика. Той даде да се разбере, че действията на администрацията му демонстрират, че Америка стои зад своите думи. Президентът на САЩ каза още:

„Това е избор, който Русия и в частност президентът Путин е направил. Все още има по-добър избор. Избор за деескалация, избор за присъединяване към световната общност за дипломатическо разрешение на тази ситуация”.

Междувременно, говорителят на Държавния департамент Джен Псаки приветства готвените по-твърди санкции от Европейския Съюз.

Канада също обяви, че ще наложи нови ограничения на Русия през следващите дни. 

По думите на премиера Стивън Харпър, Отава си сътрудничи с Европа и Съединените щати по въпроса. По-рано канадската страна въведе санкции срещу руския банков сектор, енергетиката и оръжейната индустрия.

Етикети:

,

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »